5278 / 5278論壇 / 我愛78論壇

查看: 10574|回復: 8

[轉貼] 親眼目睹媽媽的改變

黃太:「早晨…阿May…咁早就落去開鋪啦」
% K0 S6 q- \; D- `/ B7 K
阿May:「無計啦,搵錢係咁架啦」
# z8 l) {4 z) G# V
依個黃師奶差吾多朝朝都會同我媽打招乎。
4 \: V7 ]7 F2 N

; ^3 b5 S" G+ f" _7 N( s! u
係喎…都未自我介紹“我叫阿偉,今年十八歲,而我阿媽就35歲身高就163,三圍係幾多,我都吾知,因為無問過,但我知阿媽身材一定吾錯,因為我差吾多每日都偷聽到D咸濕佬讚我阿媽該大既大、該細既細。
6 B- s( U/ U1 g. v  n* Q
不過有樣野佢地依世都見吾到,就係我阿媽隻腳,阿媽隻腳真係又白又滑,但我出世咁耐,我從來都未見過佢著裙或者短褲,就算著裙都係著長裙,仲要係去飲果陣先會著。我都吾知依個阿媽諗咩…隻腳又長又白,就算吾show俾人睇,夏天咁熱都吾好虐待自己嘛,相反我阿妹就吾同,我阿妹一年四季吾係短裙就短褲,最煩既就係成日識埋D吾3吾4既男仔,聽講有D仲入埋黑社會,所以我對住我阿妹D所謂朋友我特別火爆!

; }: l7 C! y( J% V
但我阿妹都幾算醒目,所以我吾洗擔心佢俾男仔呃,反而我擔心我阿媽,自從我無讀書之後,我就去左爸爸間餐廳幫手,落到去幫手先知原來阿媽係鋪頭日日都有大把咸濕佬昅實佢,最慘就係佢自己都唔知,我阿媽每日都係著件白色緊身T-shirt,下身著條緊身既黑色牛仔褲,我都吾明有咩咁吸引,吾通緊身特別吸引?
7 |) ]5 A! |* P) R" h) S

; @+ l- U6 p8 P& e9 f
但我阿媽真係Keep得幾好,我好多同學第一次見到佢以為係我家姐。因為佢個樣真係似25歲多過似35歲。可能多勞多得,聽講捱得多既人,會無咁易老。

; N4 Y: t! f$ g' v5 k$ P
阿媽一年365日都要開工,所以你話身材點會吾Fit丫。唯一得閒就係每日既下午,所以一有人約佢去打麻將佢就即刻仆去。

. @" l# I. L! G. T, t
& |  L& s3 s* \- W
佢去親打麻雀果D地方都係師奶屋企,好彩阿媽D雀友大多都係女人。

/ T$ @) q# Q7 k7 A8 @0 I& u
不過如果阿媽同親D麻甩佬打牌都贏好多錢架,雖然我從來未試過陪阿媽打牌,但我懷疑D麻甩佬根本有心鬆章俾阿媽,駁佢好感。
: |7 M. h5 a" a1 s0 P
但站係利益角度,我寧願佢同多D麻甩佬打啦,因為一來阿媽次次贏左錢都會分三分,一份俾我、一份俾阿妹、一份佢自己,二來我阿媽又吾會蝕底既。
% B% Q* A% o% p
5 t  v- j" _' l5 k& p! u+ z0 b4 F
日子就係咁過,而我每日係鋪頭做完野吾係打PSP就係昅下條街有無索女。

/ S( A; V$ c7 W5 n3 _* d
/ _8 `5 j' A* p4 O" a
今日我打下打下機毛啦啦阿媽打電話黎,心諗奇怪(阿媽打緊牌從來都吾會打俾人)不過都要聽

; H7 E3 X: `! k4 l2 f
阿媽:「阿仔丫,幫我拎D四份多士,四杯凍檸茶上黎XXX度。」

( a! O. f! F$ Q! f& Z
我:「哦…好丫。」
. J1 j) ]( M* J* |  N' r, _) K
我好開心終於有機會上去阿媽打牌既地方,因為我宜家去緊係我暗戀左好耐既女仔屋企。

# i1 G& r0 U  E, b8 E
4 i9 {( s# R' R4 P) ~
我一去到陳太屋企門口就禁鐘。(叮…噹…叮…噹…)

7 q: [: G; R$ U+ X0 P2 u/ {
有人開門啦…
, i6 s: [0 S5 A$ s/ j7 v' ]5 J8 u
陳太:「阿弟…吾該哂你丫…入黎坐啦…」
2 ~( y5 K+ D4 ?9 N- M" j. S
我:「唔洗。…點解吾見阿媽既…?」

2 H$ H% [+ V$ a: ~8 Q7 p
陳太:「哦…我地係房打架 ,咁樣無咁易嘈到隔離左右嘛。」

3 }7 u, D" l- d4 I8 ~
我:「哦…」(依個時候我左望右望專跟?下阿怡係吾係屋企)
9 \6 L# E0 s; |' j( @3 e
陳太:「咁你自己坐陣啦,如果想返去,記得幫我鎖好門丫,我入番去打牌先啦。」

2 L# B1 E* d) R" Z' K) ~. ?" z7 N
我:「知道啦,autie。」
' D1 y' j! q1 N3 Q( H: ]9 q
我當然成機坐多陣啦,睇下等吾等到我既女神嘛。

& v' u1 L3 ]9 I
依個時候我梗係繼續打我PSP啦。
) O7 X2 i% B3 @9 v+ w
不過阿媽佢地傾計真係好嘈,我實在忍吾住啦,想走既時候……

" {, \& t4 y: @! d8 ?
聽到陳太一句說話
! D. ?7 I$ Q) `& c2 H- M
陳太笑笑口:「阿May,你依幾年點解好似愈來愈憔既,係咪好小同老公行埋一齊丫?」
, l, W6 ]5 U  o- Z" r# _
阿May:「吾係掛,咁你都睇得出,唉…無計啦,自從開左鋪,我同我老公日日收工返到去就累到訓著左。」

, l& {9 i% m6 A) F1 G5 Y
陳太:「嘩,你咁忍得既,我一星期吾搞番一次,都吾得架…」

2 n* ^% b) M# w) t9 j& \4 ]$ |% D# A
王太毛啦啦搭嘴:「你估阿May好似你咁淫咩!」
5 g; T+ n4 i/ l3 G2 E
陳太:「咁你又錯喎,我地四個人當中,阿May下唇就最厚,玲玲姐都有教啦上唇厚重情、下唇厚比較重性,我諗阿May遲D一定最淫啦…分分鍾去勾佬添啦。」

# z$ p5 Y% p9 A6 z
阿媽:「哈哈哈哈…無可能囉,依D野邊度準架,更何況我超愛我老公囉。想我發姣仲難過你地食鋪十三么丫。」
8 a" ~8 Z' b; f, ^
陳太:「好丫,睇下點!」

2 d7 c6 {7 e6 ]8 b+ j2 g
阿紅:「唔好意思,我自摸十三么,三位淫婦俾錢啦。哈哈。」
6 X9 c) |2 X, q
陳太:「咳咳,十三么都食到喎。」(肯定串緊阿媽啦)

. o; `' U2 q/ j8 W7 N
阿紅笑笑口:「唔好意思,去個廁所先。」

; y. p/ W. h6 `7 P( A
7 F2 S. n: M, x! l* u
紅姐係房行出黎,依個又係我媽咪其中一個朋友,都識左幾年,佢係我媽咪最索最正既一個朋友。

' v6 V* S0 u' a6 D7 l) M1 J
因為見親佢,都著小背心,短裙仔,雖然睇落去3X幾歲,但獲獲見親佢,我都好有衝動。
0 x+ g. V1 [$ o; a
因為佢行路果陣個PATPAT左搖右擺,真係好想扯起佢條小裙仔,一野插落去度。
# N! k" a3 }, Q
0 Q, l( D4 i* a7 n
阿紅:「依,阿弟,打緊機丫。」
1 h2 e  m: F' S$ g
我(心諗廢話,唔通扑緊野咩):「係丫,紅姐你笑得咁開心,贏好多喎。」
7 \5 A' z" ]% _
阿紅:「哈哈,贏小小咋嘛。好啦,唔同你講啦,我去廁所啦。」

5 v  p+ K8 ^+ c! V% F) [
我:「哦」
) x1 L) z/ ~( U+ [/ M8 A4 _
睇住佢背住我行去廁所,個背影真係好鬼吸引,同十幾廿歲既妹妹仔真係一模一樣,咁欠吊!

, G6 A7 K* b' G4 R; U# {2 e5 b# y
之後…我見等左成半粒鍾,阿怡應該無咁早返,我都係返番鋪頭啦。就係咁又過左一個禮拜。
& {2 Z" F- O$ H* |  R) W

; Y" k, Q# B2 }; X9 H
到左下個禮拜,又有D特別事發生左…

# o5 c9 j) t( v3 g( [# y: h
回復

請大家多多支持, 回覆便努力續文!!!
回復 支持 反對

好看的文章,顶一个
回復 支持 反對

支持支持支持
回復 支持 反對

打什麼字看不懂~==**希望能正常壹點ㄉ字
回復 支持 反對

在写怎么东东!吊.........

吊什麼吊, 你有種自己寫, 我吊你!  詳情 回復 發表於 2013-6-28 03:52
回復 支持 反對

chong123456 發表於 2013-6-19 21:03
! Q5 _! v# \) s) v; c7 _2 r/ W在写怎么东东!吊.........

. [6 a0 D2 A5 J" `/ J! }# d吊什麼吊, 你有種自己寫, 我吊你!9 t; M* O8 D- r0 y4 O

! O) K* e/ x* O: ]$ m
回復 支持 反對

感謝大大分享
回復 支持 反對

挺好的一篇文章,好看好看,赞啦!
回復 支持 反對

※ 再次提醒您,回覆文章時請遵守下列重要回覆規則︰
  1. 回覆字數必須超過十個中文字以上。
  2. 禁止使用插頭香, 搶頭香, 搶第一, 第一名, NO.1, 坐沙發等無意義的回覆。
  3. 嚴禁草率敷衍的灌水回覆。例如: 推......, 頂......,11111111, good, push, thank you, 謝了, 好看, 謝謝大大, 感謝分享, 支持, 再來 等等。
  4. 禁止使用千篇一律的回覆或複製、引用別人的回覆。禁止使用不知所云的回覆,例如: 3q5ws9dmh。禁止使用中英文或符號組合字。
  5. 回覆文章必須與該主題有關,如有不符將以灌水處理。
※ 違反規則者,抓到輕者積分歸零,嚴重者封鎖IP。